Bergen oberstdorf

Yes, we gaan naar Oberstdorf!

Na lang zoeken naar de leukste, mooiste, spectaculairste bergen van Europa is het uiteindelijk Allgäuer Hocalpen geworden. Uiteindelijke doel van de vakantie is om in dit berggebied onze eerste echte huttentocht te gaan lopen en zelfs een stuk te klettersteigen! Toevallig kwam dit gebied, en dan vooral het toeristische plaatsje Oberstdorf voorbij in een Facebook advertentie. Zo zie je maar FB advertenties zijn niet altijd irritant en kunnen soms best leuk en relevant zijn 😊. Het berggebied rondom dit toeristische dorp is echt super mooi (als we de foto’s moeten geloven).

Om ook genoeg ontspanning te hebben en een beetje aan de hoogte te wennen slapen we eerst een paar dagen in een leuk appartementje geboekt via AirBnb. Vervolgens trekken we 6 dagen de bergen in en overnachten we in 5 verschillende berghutten. We eindigen uiteindelijk in een paar dorpjes verderop waarvandaan we weer met de bus teruggaan naar Oberstdorf.

Na dit actieve onderdeel gaan we in de relax en herstel modus door 4 nachten te slapen in Hotel Oberstdorf.
Vooral het zoeken en boeken van dit laatste hotel hebben we echt lang overgedaan. We hadden nooit verwacht dat het dorp zo populair zou zijn. Bijna alle hotels zaten 2 maanden voor tijd vol. Ook moesten we even slikken aangezien het hotel in Obertsdorf ongeveer 10x zo duur is als het slapen in de berghut. Maar dan zit je ook echt in een super leuk hotel. Althans zo lijkt het nadat we uren lang de website hebben uitgeplozen.

De reis naar Oberstdorf is, op verzoek van Kathy zo klimaat neutraal mogelijk. De bloemetjes en bijtjes mogen dus trots op ons zijn. We gaan namelijk met de trein. Onderweg hoeven we maar 2x over te stappen en de prijs viel ons erg mee. Voor ongeveer 220,- euro reis je met 2 personen van Nederland naar Oberstdorf. Lekker relaxt begin van de vakantie dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *