vuur camping

5 tips voor een echt kampvuur!

Bij het echte natuur kamperen hoort natuurlijk een lekker kampvuur. Helaas mag je niet op alle campings kampvuur maken bij je tent of caravan. Er zijn gelukkig een groot aantal campings waar een kampvuur plaats is waar je met de hele camping gebruik van mag maken. Nog leuker is natuurlijk je eigen kampvuur voor je tent. Dit mag helaas maar bij een klein aantal campings. In de zomer met grote droogte komt het nog al eens voor dat het maken van een kampvuur helemaal niet mag.

Om een echt goed kampvuur te kunnen bouwen en aan te houden is nog niet zo makkelijk. Daarom hier 5 praktische tips voor jouw vuur.

 

De 5 onmisbare kampvuur tips

Tip 1
Neem van thuis goeie aanmaakblokjes mee. Dit is de basis om je kampvuur makkelijk en snel aan te krijgen. Als je dit vergeten bent zal het aanmaken wat langer duren en wordt je aanmaakhout/gras nog belangrijker.

 

Tip 2
Sprokkel allereerst s’ochtends alvast hout in het bos. Leg dit, wanneer het nat of vochtig weer is in de tent zodat het overdag nog de hele dag kan drogen. Maak hierbij 2 stapels. 1 als tondel (aanmaakhout) en 1 voor wanneer het vuur eenmaal aan is. Voor het aanmaken kan je ook droog gras of shors gebruiken Dit kan je ook drogen door in je broekzak of t-shirt te doen.

 

Tip 3
Zorg dat de ondergrond van je vuur niet kan branden. Gebruik dus een vuurschaal of kleine vuurkorf met een steen eronder. Op sommige campings kan je een kacheltje huren wat natuurlijk nog veiliger is.

 

Tip 4
Aan sommige bomen zitten dooie takken. Deze branden snel en worden ook als eerste door de wind droog geblazen. ideaal dus als “starters” van je kampvuur.

 

Tip 5
Maak iets lekkers klaar op het vuur. Kijk voor recepten op de pagina kampvuur snacks.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *