camping restaurant peeske

Review: Camping ’t Peeske in Beek

Prachtig gelegen, aan de rand van de bossen van het Montferland, vind je camping ‘t Peeske. Officieel heet hij zelfs uitspanning ’t Peeske! Nou, als dat niet ontspannen klinkt!

We zijn hier met Pinksteren 3 nachten geweest. De camping was nagenoeg helemaal volgeboekt en terecht: echt een aanrader!

weiland beek

De camping bestaat uit 1 hoofd kampeerveld, deze plekken 17 hebben een stroomaansluiting. In de bossen zijn nog 2 kleinere trekkersveldjes zonder stroom. De plekken op het trekkersveld bevinden zich dusdanig in het bos dat het er al vroeg donker is en het pakken van een zonnestraaltje voor je tent wat lastig is. Wel sta je wat “vrijer” en niet in een rijtje naast elkaar.

In verband met een familieweekend stonden wij op het grote kampeerveld. We hadden verwacht dat het merendeel van deze campinggasten zou bestaan uit caravan kampeerders. Uiteraard waren deze ruim vertegenwoordigd, maar gelukkig stonden er ook een heel aantal tenten en een paar kleine camperbusjes. Ondanks de grote parkeerplaats zette iedereen zijn auto naast de tent of caravan, dit vonden wij er wat ongezellig uitzien.

camping peeske tenten

Het uiterlijk van het kampeerveld oogt wat kaal. Het is een veld omgeven door hoge bomen, thats it. In de toekomst zal het er iets spannender uitzien omdat er inmiddels wat jonge bomen zijn aangeplant op het veld.  

Wat deze camping toch aantrekkelijk maakt zijn een viertal dingen:

 1. Een nieuw en schoon sanitairgebouw met gratis warm water. (Het is op slot, je krijgt 1 sleutel per kampeerplek)
 2. Restaurant ‘t Peeske bevindt zich op hetzelfde terrein. Het dient tevens als receptie van de camping. Overdag en ‘s avonds zijn er veel bezoekers die gefietst of gewandeld hebben in de omgeving. Het geeft geen geluidsoverlast.
 3. Wandelroutes vertrekken vanaf de camping.
 4. Een MBT route van natuurmonumenten loopt langs de camping waardoor je vanaf de camping kunt starten.

camping sanitair Peeske

Vooral voor mountainbikers is deze camping een echte aanrader. Een van de mooiste mountainbike routes van Nederland loopt namelijk pal langs de camping. Vlak voor vertrek hadden we via Marktplaats nog een fietsendrager op de kop kunnen tikken waardoor we de fietsen mee konden nemen. Het is een route van ongeveer 30km met een aantal flinke klimmetjes en heftige afdalingen. Super gaaf om te doen, vergeet niet om de sticker van natuurmonumenten te kopen in het restaurant. Het is een route waarvoor je moet betalen. Omdat deze route zo geliefd is kom je wel veel andere fietsers tegen, gelukkig is het allemaal eenrichtingsverkeer. Geen mountainbike bij je? Geen probleem! In het centrum van Beek, een paar kilometer verderop, kun je ze huren. In dit zelfde dorp is een supermarkt, snackbar etc.

Ohja, als je van vissen houdt ben je ook hier op het juiste adres! Er is een visvijver op het kampeerterrein.

Eindoordeel camping ’t Peeske

↑ Pluspunten:

 • Mooie omgeving
 • Nieuw en schoon sanitairgebouw
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Moutainbikeroute langs de camping
 • Veel wandel en fietsmogelijkheden
 • Restaurant op loopafstand

↓ Minpunten:

 • Het hoofd kampeerveld oogt wat saai
 • Je staat in een “rondje” op het hoofd kampeerveld
 • Auto’s staan op de kampeerplek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *