kampeerveld camping amstelkade

Review: Camping Amstelkade in Wilnis

Het was inmiddels half maart, koude nachten maar toch zonnige dagen.

Wij vonden het tijd om te gaan kamperen! Voor het eerst dit jaar! We zijn afgereisd naar de Amstelkade in Wilnis, een camping die al langere tijd op ons lijstje stond. Je mag hier een vuurtje maken bij de tent en de faciliteiten zijn goed volgens hun site.

 

Na de afslag vanaf de snelweg is de route werkelijk prachtig. Je rijdt tussen de kanalen en weilanden door, met idyllische huisjes en schattige bootjes in het water. Vanwege het voorjaar staan de tuinen en kades vol met narcissen. Echt supermooi! Aangekomen op de camping is de omgeving al even prachtig, het terrein staat vol met narcissen en bloeiende gele Forsythia’s. Overal lopen witte eenden die je vrolijk komen begroeten. Camping Amstelkade wordt gerund door Reinaerde, mensen met een beperking werken en wonen er op het terrein. Op het terras wordt je alleraardigst ontvangen en geholpen.

 

Omdat het nog vroeg in het seizoen was, konden we onze tent niet opzetten op het tentengedeelte. Het gras was net bijgezaaid en moest aangroeien zodat het klaar zou zijn voor het Paasweekend. Erg jammer, want je staat dan tussen 2 kleine watertjes in, omgeven door struiken en bomen. Het zag er heel gezellig uit. In totaal zijn er 10 tentenplekken, je kunt ze helaas niet vooraf reserveren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Tevens zijn ze ook niet allemaal even groot. Wij hebben onze tent daarom opgezet op een klein veldje, we stonden tussen een camper en een caravan in. Iets minder idyllisch, maar voor 1 nachtje prima in orde. Het was even zoeken naar een plekje uit de wind. De camping ligt aaneengesloten aan weilanden, in het voorjaar kan het nog flink waaien. Daardoor was het ondanks de zon en 15 graden nog best koud.

 

sanitair amstelkade

 

Er is veel op camping Amstelkade te doen. Je kunt zwemmen in het kanaal tegenover de camping (alleen even de weg oversteken). In datzelfde kanaal kun je kanoën, kano’s zijn te huur. Er is een mega kinderboerderij en een speeltuin waar de kids met kleine balken hun eigen hut kunnen maken. Er is trouwens ook een chillgedeelte met hangmatten waar alleen volwassenen mogen komen. De afwasruimte is in dezelfde ruimte als het schapenhok, dat vonden we erg grappig. De douches en WC’s zijn in de boerderij zelf. We kregen een sleutel om ‘s nachts naar binnen te kunnen. In de zomer is er nog een soort van schuur beschikbaar waar ook in gedouched kan worden. Het zag er allemaal schoon en netjes uit. Er waren niet veel douches, waardoor het bij drukte soms wachten kan zijn. Er is een grote koelkast en vriezer om je spullen koud te houden. Wij vonden het erg leuk dat er een kruidentuin is waar je gratis uit kunt plukken. Tenslotte vonden we het bijzonder dat in alle takken van het bedrijf mensen met een beperking werken.

 

kinderen camping amstelkade

 

Toch vragen we ons af of wij (in onze samenstelling) deze camping in het hoofdseizoen zouden bezoeken. Het is erg op kinderen gericht, wat het voor een vakantie met kids echt supergaaf maakt. Maar voor een stel zonder kids wellicht iets minder aantrekkelijk kan zijn. Tenzij je de drukte en het geschreeuw;-) van kids niet storend vindt.

 

Eindoordeel camping Amstelkade

 

↑ Pluspunten:

 

 • Vuur maken bij de tent.
 • Aardige medewerkers
 • Veel speelmogelijkheden voor kinderen (skelters, kinderboerderij etc.)
 • Fiets- en kanoverhuur
 • Speciaal tentenveld
 • Terras
 • Apart chillgedeelte voor volwassenen
 • Uitgezette wandeling vanaf de camping. (niet in voorseizoen ivm broeden van vogels)

 

↓ Minpunten:

 

 • Aanvliegroute van schiphol gaat over de camping. Laagvliegende vliegtuigen komen regelmatig voorbij.
 • Veel wind
 • Je kunt een plekje op het gezellige tentenveld niet reserveren. Vol is vol en dan sta je met je tent op het caravanveld… Ook leuk maar misschien iets minder sfeervol.

 

Uiteraard hebben we dit leuke eerste kampeerweekend van het jaar afgesloten met een heerlijke appeltaart en cappuccino op de camping.

 

appeltaart camping amstelkade

 

Let op: Voor camping Amstelkade moet je lid zijn van natuurkampeerterreinen. Voor 14,95 ben je een heel jaar lid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *