Op dit moment heb ik al uren besteed aan het zoeken naar een slaapmat en een slaapzak voor ons twee. Wat we nu hebben is aan vervanging toe. De afgelopen jaren hebben we geslapen op zo’n dik luchtbed. Vroeger als kind vond ik ze helemaal geweldig, nu is het meer het tegenovergestelde. Op hoop van zegen kom je de nacht door, aangezien ze vaak binnen 1 vakantie lek zijn. Daarnaast zijn ze erg bewegelijk. Twee éénpersoons luchtbedden vinden we ongezellig, met als gevolg dat we met z’n twee op een luchtbed van 130×200 liggen. Op zich niet zo erg, wel als je man een lengte heeft van 2,10 meter. Wat dus resulteert in knieën, benen en armen die niet van mij zijn maar toch op me liggen, want je rolt automatisch naar elkaar toe. Comfortabel is dus anders. Maar wel knus. J

Een paar jaar terug heb ik tijdens een survival vakantie op een slaapmat geslapen. Het lag echt heerlijk, al was deze overigens wel 10cm dik Omdat ik bedacht had dat ik wel op wandelvakantie zou gaan had ik daarna een lichtgewicht slaapmatje gekocht van 5cm dik. De wandelvakantie is er nooit van gekomen en 5cm was echt te dun! Aahhhhhh mijn heupen! Daarom  nu op zoek naar een matje van 10cm. Maar dan is er nog heeeel veeeel keus. Overigens niet allemaal even duur of goedkoop, wat het ook weer lastig maakt. Aangezien Herbert erg lang is en lange benen heeft is een extra brede mat wellicht een slim plan.

Naast een matje hebben we ook allebei nog een slaapzak nodig. Weer het lengte probleem…. De meeste slaapzakken zijn 220cm lang, maar er wordt aangeraden om minimaal 30cm bij je lengte op te tellen om comfortabel te liggen. We vinden het gezellig om de slaapzakken aan elkaar te kunnen ritsen, maar een slaapzak voor mij van 240 cm is  wel weer heel lang….

Daarnaast is het de vraag hoe warm de slaapzak moet zijn. Aangezien we wat meer in de herfst/winter willen kamperen zijn we op zoek naar een warme slaapzak. Bij elke slaapzak staat erbij tot welke temperatuur hij comfortabel is. Nu kamperen we alleen nog maar in de zomer, we willen ook in de herfst en winter ons tentje opzetten, maar moet je dan een slaapzak kopen die confortabel is op 0 graden? Of op 5 graden? Ahhhhhhh…..

Ik denk dat ik nog wel wat uurtjes zal rondbrengen op het internet, misschien is het een goed idee om ook nog even naar de winkel te gaan.

Herkennen jullie dit ook? Heb je nog tips? Dan hoor ik het graag!

Wanneer het slaapmatje en slaapzak eindelijk gekocht zijn zal ik schrijven over de ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *